AiNed MIT AI call opent 19 maart 2024 voor innovatieve AI projecten mkb

woensdag 20 maart 2024 | Media

Werk je samen met andere mkb-ers om producten, productieprocessen of diensten te ontwikkelen of vernieuwen op het gebied van Artificiële Intelligentie (AI)? Dan is de AiNed MIT AI call mogelijk iets voor jou. Deze regeling opent op 19 maart 2024 om 09.00 uur en sluit 7 mei 2024 om 17.00 uur. Mkb-ers kunnen aanvragen indienen voor een klein of een groot R&D samenwerkingsproject.

Het doel van deze MIT-regeling is de AI-innovatiekracht in Nederland te stimuleren en versnelde toepassing van nieuw ontwikkelde AI-technologie te realiseren. Deze regeling wordt ondersteund vanuit het door de Nederlandse AI Coalitie ontwikkelde programma AiNed. Het totale subsidiebudget voor de AiNed MIT AI call 2024 bedraagt van € 3.550.000.

Thema AI
AI verwijst naar systemen die intelligent gedrag vertonen door hun omgeving te analyseren en – met een zekere mate van zelfstandigheid – actie te ondernemen om specifieke doelen te bereiken (definitie van de Europese Commissie).

Voorwaarden
U kunt voor het thema AI subsidie aanvragen voor een klein of een groot samenwerkingsproject. De algemene voorwaarden zijn gelijk aan de generieke voorwaarden MIT: R&D-Samenwerkingsprojecten.

Om voor subsidie in aanmerking te komen, moet het project passen binnen het subthema Artificiële Intelligentie van de digitale Sleuteltechnologie. Dit houdt het volgende in:

  • Het project draagt bij aan de ontwikkeling en inzet van generatieve AI door ‘machine learning’.
  • Het project bevat een aanpak die oog heeft voor betrouwbare en mensgerichte AI.
  • Het project biedt een aantoonbaar nieuwe oplossing voor één of meerdere toepassingsgebieden van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC). De NL AIC is een samenwerkingsverband dat gericht is op het ontwikkelen van kennis en innovatie over AI. Lees meer over NL AIC en de toepassingsgebieden.

Extra boost dankzij MIT-regeling
Een van de bedrijven die gebruik maakte van de MIT-regeling is AppBakkers uit Zwolle. Het bedrijf ontwikkelde een AI die zich focust op het menselijke hart. Lees het hele verhaal van AppBakkers op de website van NL AI Coalitie. 

Meer informatie
Heb je vragen over deze regeling, kijk dan vooral op de website van het RVO (wordt op korte termijn geüpdatet). Andere vragen? Neem contact op met Chris Willemsen, programmamanager van de AI-hub Oost-Nederland.