Over ons

RAAIT moet in de periode tot 2030 uitgroeien tot een krachtige onderzoeksgroep dat regionaal en nationaal wordt (h)erkend als hét centrum voor praktijkgericht onderzoek op het gebied van Responsible Applied AI.

RAAIT is een SPRONG-groep* waarin Hogeschool van Amsterdam (HvA), Hogeschool Rotterdam (HR) en Hogeschool Utrecht (HU) samenwerken met de kernpartners: gemeenten Amsterdam en Rotterdam, provincies Zuid-Holland en Utrecht, Cupola XS, Media Perspectives en CGI. Daarnaast zijn er diverse praktijk- en netwerkpartners.

Deze SPRONG-groep bouwt voort op bestaande onderzoeksgroepen met complementaire expertise van het Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence (HvA), het Datalab: Livinglab voor AI & Ethiek (HR) en het Kenniscentrum Digital Business & Media (HU).

SPRONG-groep*

Wat is een SPRONG-groep nu precies? Het gaat hierbij om een samenwerking tussen minimaal twee hogescholen en praktijkpartners (bedrijven uit de beroepspraktijk, publieke instellingen en overheden), die acht jaar lang subsidie ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). SPRONG versterkt de positie van praktijkgericht onderzoek van hogescholen. Zo kunnen zij met hun praktijkgerichte onderzoek een significante bijdrage leveren aan het oplossen van actuele maatschappelijke vraagstukken.