Laden Evenementen

Landelijke AI-dag voor bibliotheken

23 januari @ 10:00 - 16:00
Op dinsdag 23 januari vindt op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen de landelijke AI-dag plaats voor bibliotheken. Kom je ook? Je kunt je deze dag verdiepen in artificial intelligence, oftewel kunstmatige intelligentie. Centraal staat de vraag welke invloed AI heeft op onze toekomst, specifiek voor die van bibliotheken.

 

Over artificial intelligence

Bibliotheken krijgen steeds meer te maken met artificial intelligence, AI. Achter de schermen: AI helpt bijvoorbeeld om databases beter doorzoekbaar te maken. Maar ook voor de schermen: hoe helpen we burgers om onderscheid te kunnen (blijven) maken tussen feiten en door AI gegenereerd nepnieuws? De mogelijkheden en kansen van AI zullen steeds groter worden. Ook de gevaren zullen toenemen. Het is daarom van belang dat we ons als sector hierin verdiepen.

Programma

Tijdens de landelijke AI-dag kun je allerlei workshops bijwonen. Op het programma staat onder andere een workshop AI en bibliotheekwerk, een workshop over data-ethiek en eentje waarbij je een gedeelte van de code voor de AI van een zelfrijdende auto gaat maken. Geen zorgen: onder begeleiding. Ook kun je een markt over AI bezoeken.

Yuri Westplat van de Hogeschool van Amsterdam verzorgt tijdens de workshoprondes een demo met de AI-Consensus Machine.

Deel dit evenement

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
23 januari
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://cubiss.foleon.com/evenement/landelijke-ai-dag-voor-bibliotheken/programma

Locatie

Brightlands Smart Services Campus
Smedestraat 2
Heerlen, 6411 CR Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Koninklijke Bibliotheek
Telefoon
070 31 40 911
Bekijk de site van Organisator