Laden Evenementen

Teaching Responsible AI

10 april @ 17:25 - 18:30

Organisatie: NLAIC

Moderator: Maaike Harbers, Hogeschool Rotterdam

Korte presentatie: Francien Dechesne, Universiteit Leiden

Panel: Francien Dechesne, Universiteit Leiden,
Roland van Dierendonck, Hogeschool Rotterdam,
Sophie Horsman, Hogeschool van Amsterdam,
Anouk Wolters, Deeploy en docent van de master Applied AI, Hogeschool van Amsterdam

Met het toenemende gebruik van AI in bijna elk werkveld wordt het steeds belangrijker dat technische professionals kennis en vaardigheden hebben over het verantwoord ontwikkelen en inzetten van AI-systemen. Dit roept vragen op, zowel aan hogescholen en universiteiten als in het bedrijfsleven, over wat (toekomstige) technische professionals moeten leren over verantwoorde AI en AI-ethiek, hoe ze moeten worden voorbereid op het werken met AI in de praktijk en wat er nodig is om dat te bereiken.

De workshop Teaching Responsible AI heeft als doel deze vragen te bespreken door middel van een interactieve paneldiscussie. De sessie begint met een korte presentatie van de resultaten van twee onderzoeken: 1) een onderzoek naar hoe AI-programma’s (BSc en MSc) aan Nederlandse Hogescholen en Universiteiten aandacht besteden aan de brede onderwerpen ‘ethiek’ en ‘verantwoorde AI’, en 2) een onderzoek naar de vraag of het Nederlandse MKB geïnteresseerd is in een cursus over verantwoorde AI, en hoe zo’n cursus eruit zou zien. Vervolgens zullen we een discussie op gang brengen met panelleden en deelnemers aan de workshop over Responsible AI in het onderwijs.

Deze workshop wordt georganiseerd door NLAIC werkgroep ‘Teaching Responsible AI’ Francien Dechesne, Maaike Harbers, Marieke Peeters, Birna van Riemsdijk en Pascal Wiggers.

Deel dit evenement

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
10 april
Tijd:
17:25 - 18:30
Kosten:
€90,00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://www.ictopen.nl/programme/teaching-responsible-ai

Locatie

Jaarbeurs Utrecht
Jaarbeursplein 6
Utrecht, Utrecht 3521 AL Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie