Make Me Think

,

De serious game ‘Make Me Think’ is ontwikkeld om het gesprek over ethische dilemma’s op gang te brengen enย studenten en professionals bewust te laten nadenken over hun keuzes rondom AI.

In het spel gaan deelnemers aan de hand van ethische dilemma’s over AI met elkaar in gesprek over wat zij ergens van vinden, en waarom. De dilemma’s komen rechtstreeks uit de beroepspraktijk. De deelnemers geven hun mening over de dilemma’s vanuit verschillende rollen, bijvoorbeeld als ontwerper en gebruiker. Het innemen van verschillende perspectieven helpt om een vraagstuk beter te doorgronden. Vervolgens verkennen deelnemers samen de redenen achter hun standpunten, door waarden als privacy, vrijheid en respect te benoemen.

Make Me Think vormt een vast onderdeel van de curricula van de opleidingen Communicatie, Communication and Multimedia Design, en Creative Media and Game Technologies. Ook wordt de tool gebruikt door professionals, zoals op de ThingsCon-conferentie en bij de gemeente Rotterdam.

Meer weten

Wil je Make Me Think inzetten in de klas, of wil je de game gebruiken voor onderzoek? Heb je andere vragen over de website en/of het bordspel? Neem dan contact op via makemethink@hr.nl

Vaardigheden

, ,

Gepubliceerd op

13 juni 2023