Moralis Machina Een op AI gebaseerd kaartspel

,

RAAIT heeft in samenwerking met de Provincie Noord-Holland – en met behulp van AI – het kaartspel Moralis Machina ontwikkeld. Het spel daagt spelers uit om zich in te leven in de verschillende scenario’s die zich op het werk voor kunnen doen bij gebruik van AI. Op een creatieve manier ga je met elkaar in discussie: wat vinden we van generatieve AI? Willen we deze technologie in ons werk gebruiken en zo ja, hoe? Moralis Machina helpt overheidsteams hierbij inzichten op te doen.

De Provincie Noord-Holland onderzoekt momenteel hoe de eigen organisatie veilig en verantwoord gebruik kan maken van generatieve AI, waaronder ChatGPT. In een pilot met collega’s vanuit de hele organisatie wordt geëxperimenteerd met deze technologie en kunnen de collega’s volop met en van elkaar leren.

Vanuit het RAAIT-programma is onderzoeker Sophie Horsman (Hogeschool van Amsterdam) één dag per week werkzaam bij de provincie, om mee te helpen met het organiseren van workshops. De workshops zijn divers, op maat gemaakt en voor iedereen toegankelijk. Het begrip over technologie en de ethische reflectie over het gebruik van deze technologische tools, staan centraal.

Dit voorjaar publiceert de pilotgroep alle bevindingen over het gebruik van AI. Ben je werkzaam bij een provincie, gemeente of andere overheidsinstelling en benieuwd naar het kaartspel? Neem dan contact op met Sophie Horsman via s.horsman@hva.nl

Vaardigheden

Gepubliceerd op

29 januari 2024